In dit artikel probeer ik u uit te leggen dat het verschil tussen de verschillende merken en onze dummies niet aan de buitenkant te zien is. Het grote verschil zit hem dan ook in de binnenkant (de vulling). Tijdens diverse oefeningen blijkt, dat als we de diverse merken dummies op een grote hoop neerleggen, er altijd merken zijn die er als eerste worden geapporteerd. Er zijn dus ook merken die lang blijven liggen.

We deden deze oefeningen met verschillende rassen jachthonden en elke keer werden de eerste merken als eerste geapporteerd en de andere merken bleven langer liggen. Daar ben ik eens over na gaan denken en kwam tot de conclusie dat het gaat om de binnenkant, dus de vulling van de dummy.

Om bevestiging te krijgen op deze vraag of het echt aan de vulling ligt hebben we de dummies open gemaakt en dan zie je duidelijk de verschillen. De merken die het langst blijven liggen hebben een vulling van granulaat of plastic bolletjes en de andere merken hebben een vulling van een natuurproduct, te weten zaagsel. 

Dit was een duidelijk aanwijzing, de vulling van zaagsel absorbeert beter de geuren en voelt meer aan als “wild”. Aangezien de dummy met zaagsel meer als “wild” aanvoelt, zal bij de hond eerder zijn/haar jachtinstinct naar boven komen en dus sneller en beter apporteren.

Met de bovenstaande informatie zijn we opzoek gegaan naar een dummy die het beste van beide kon bieden. Namelijk een goede vulling voor het apporteren van de hond en een mooie prijs voor de portemonnee. Na het bezoek aan Engeland hebben wij daar de juiste partner gevonden die ons dit kan bieden. Wij zijn trost op het feit, dat we een goede dummy tegen een betaalbare prijs kunnen aanbieden. We hopen dan ook, dat u samen met uw hond, veel plezier zal beleven aan onze dummies. Kijk voor de juiste dummy in onze WEBSHOP