Als leverancier van de artikelen op onze webshop vinden we het belangrijk dat we zelf met onze eigen artikelen trainen.
Hieronder vindt u onze honden waarmee we trainen of getraind hebben. Met een aantal hebben we diverse wedstrijden gedaan.

KNUCKELHEAD MURDOCK OF A QUIET SPOT (Zorro) is geboren op 16 augustus 2015 en helaas op 27 juli 2018 op bijna 3 jarige leeftijd overleden.

Behaalde resultaten:

11-12-2017 Jeugd II.A en C Jeugdwedstrijd spaniels te Grathem - 1ste plaats ZG
01-12-2017 Jeugd II.A en C Jeugdwedstrijd spaniels te Nieuw Bergen - 3de plaats ZG

30-09-2017 SJP B-diploma met 75 punten te Kampen - 2de plaats
16-09-2017 SJP B-diploma met 77 punten te Leek - 1ste plaats
09-09-2017 SJP C-diploma met 45 punten te Oldenzaal

24-09-2016 Jachtcommissie SUN Jachtgeschikheid

25-06-2016 Jachtcommissie SUN Spaniel Working Test 69 punten - 3 plaats

Sinds kort zijn we ook in het bezit van een Engelse springer spaniël. Op dit moment zijn we bezig om deze ESS op te leiden voor het veldwerk. Het trainen van honden die "voor het schot" moeten werken is een hele andere discipline en vergt een andere aanpak dan het trainen van retrievers. Retrievers zijn zeer geschikt voor het werken "na het schot". Ik zie het als een uitdaging om Zorro de ESS op te leiden die zowel "voor als na" het schot kan werken. Zorro is geboren op 16 augustus 2015.

Voor meer informatie over dit ras en de wedstrijden klik op een van de onderstaande links.

 Engelse Springer Spaniel Club Nederland

Jachtcommissie SUN

In 1996 zijn we in aanraking gekomen met honden, onze eerste hond was een echte familie hond, een Benner Sennen. Na 10 fijne jaren in ons gezin, hebben we van haar afstand moeten doen omdat zij ziek was. Na dat moment was er een leegte van 3 jaar, en toen kwam er weer een hond. Na lang zoeken en lezen werd het een Beagle. Wat we geleerd hadden bij de eerste hond, zouden we nu anders doen. Ik ging de uitdaging aan om een Beagle op te leiden voor de jacht. Eerst de diverse gehoorzaamheidscursussen en daarna de apporteer- en jachttrainingen. Dit ging buitengewoon goed dat onze Beagle na 4 jaar op een B+-niveau KNJV is en zich kan meten met andere staande honden en retrievers. Bij deze trainingen bleek snel dat met goede trainingsmaterialen de hond beter presteert en dus het trainen op succes vergroot. Naast het apporteren, zijn we ook gespecialiseerd in zweetwerk. Ons motto is dan ook "Train op succes, maar wees redelijk, eerlijk en duidelijk."